keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Kansanedustajat kouluissa -viikko


Kansanedustajat rantautuvat tammikuun loppupuolella kouluihin ja oppilaitoksiin keskustelemaan oppilaiden kanssa ajankohtaisista asioista. Nuorten parlamentti –kerhot ovat olleet mukana järjestämässä oman koulunsa tapahtumia ja tuomassa tapahtumaan aitoa nuoria kiinnostavaa näkökulmaa.

Tilaisuudesta kannattaa ottaa irti kaikki mahdollinen hyöty ja kysellä ja keskustella vieraan kanssa syvällisesti. Tämä on hyvä tilaisuus myös kysyä tarkentavia kysymyksiä, pyytää erimerkkejä, tuoda esille juuri niitä asioita, joihin kansanedustajien tulisi kiinnittää huomionsa.

Nuorten parlamentti –kerhot voivat esitellä koulunsa ihan tavallista arkea iloineen ja huolineen. Hyvät kaverit, osaavat opettajat ja kiinnostavat sisällöt lienevät niitä positiivisia arjen asioita kerrottavaksi valtakunnan politiikan huipulle. Samalla kuitenkin nuoria painavat huolet lähimmäisistä,  opinnoista ja lomautuksista. Kaikki nämäkin koskettavat nuoria ympäri Suomea.

Kerhojen kannattaa ottaa vierailusta irti myös mediahuomio. Tämä on mukava paikka kokeilla, millä keinoin saa paikkakunnan lehden kiinnostumaan koulusta tai voisiko somea hyödyntää jollakin uudenlaisella tavalla? Entä blogi-tekstit kokoamaan tunnelmia valmisteluista, tilaisuudesta ja jälkipuinnista? Vierailu voi olla mielenkiintoinen seikkailu politiikan maailmaan.

Julkaisemme mielellämme materiaalia vierailuista osana Nuorten parlamentin facebook –sivua. Ole yhteyksissä tiina.karhuvirta(at)opinkirjo.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti