perjantai 31. tammikuuta 2014

Reisitreenejä ja kansanedustajia


Keskiviikkoaamu valkeni aurinkoisena ja hyytävän kylmänä. Parlamenttikerholla oli aamusta asti kädet täynnä viime hetken valmisteluja. Kuka lähtee ottamaan vierailijoita vastaan, kuka kirjoittaa nimikyltit, toimivatko mikit, missä täällä on pattereita...

Osallistujalistaan tuli lyhyellä varoitusajalla muutoksia. Mikael Jungner ja Jani Toivola joutuivat perumaan tulonsa ja Sanna Lauslahden tulo oli epävarmaa. Loppujen lopuksi kymmenen jälkeen paikalla olivat Keskustan Paula Lehtomäki, Kokoomuksen Sanna Lauslahti, SDP:n Nasima Razmyar, Perussuomalaisten Arja Juvonen ja Vihreiden Touko Aalto. 

Päivä alkoi parlamenttikerhon, rehtorin ja vierailijoiden kahvihetkellä kotitalousluokassa. Kovan työn tehneille kerholaisille juttuhetki oli erittäin antoisa. Keskustelimme parlamenttikerhon ja oppilaskunnan toiminnasta sekä tietotekniikan ja sosiaalisen median käytöstä koulutyössä.

Paneelikeskustelussa aiheina olivat muun muassa julkinen liikenne, kansanedustajan työ,  koulutusjärjestelmä ja nuorten tulevaisuus. Myös taloudesta ja etenkin velkaantumisesta puhuttiin. ”Jos sinulla on lompakossa 20 euroa, et voi ostaa 30 euron farkkuja. Etenkään silloin, jos olet kaverille 50 euroa velkaa”, Paula Lehtomäki tiivisti mieleenpainuvasti.
 Kansanedustajat vastaavat oppilaiden kysymyksiin. Vasemmalta oikealle Touko Aalto, Arja Juvonen, Sanna Lauslahti, Paula Lehtomäki ja Nasima Razmyar. Kuvaaja: Heli-Maija Heikkinen.
Tilaisuutta olivat todistamassa kahden paikallislehden, Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimittajat. Myös naapurikoulustamme Vihdin yhteiskoulusta saapui kymmenkunta oppilasta vierailulle.

Paneelikeskustelu kesti tunnin, mutta juttua olisi riittänyt pidemmäksikin aikaa. Yleisö oli mukana keskustelussa ja esitti omia kysymyksiään. Tilaisuuden jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus osallistua kouluruokailuun, mutta useimmat joutuivat poistumaan yhteiskuvien jälkeen rivakasti ehtiäkseen muihin Uudellamaalla ja Vihdissä järjestettyihin edustustilaisuuksiinsa.

Parlamenttikerholaiset yhdessä kansanedustajien kanssa onnistuneen paneelin jälkeen. Kuvaaja:Heli-Maija Heikkinen.
 
Jälkeenpäin parlamenttikerholaisten ilmeistä oli luettavissa suunnaton helpotus, mutta myös onnistumisen riemu. Suuremmilta sähläyksiltä ja katastrofeilta vältyttiin, vaikka päivän reisitreenit tulikin tehtyä portaita kolmen kerroksen välillä ylös ja alas kipittäessä.

Seuraavaksi parlamenttikerhomme kääntää katseet kohti Nuorten parlamentin täysistuntoa, jonne kerhomme saa lähettää kaksi edustajaa ja yhden toimittajan.
 
Lämmin kiitos kaikille järjestelyissä mukana ja tukena olleille sekä etenkin osallistujille!

Katri Tanskanen

Otalammen koulun parlamenttikerhon mediavastaava

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti