perjantai 28. maaliskuuta 2014

Miltä politiikka nuorista näyttää?

Nuorten parlamentti -tapahtuman huippukohta oli täysistunto, jonne oppilasedustajat kokoontuivat esittämään ministereille kysymyksiä.
Istunnon aikana esille nousseita aiheita olivat muun muassa opintorahan ongelmat, kesätöiden puute ja kouluruoan parantaminen. Nuoret halusivat tietää myös susien suojelusta.
"Sanottiin lähinnä, että asiaa pitäisi tarkastella molempien osapuolien näkökulmasta. En saanut vastauksesta juuri mitään, kommentoi Tuuli Karhunen Espoonlahden koulusta."

Kalevi Hämäläinen on tyytyväisempi ministerien vastauksiin:
"Oli kivaa kuulla Stubbin ajatuksia Venäjän ja EU:n viisumivapaudesta, ne oli oikein järkeviä. Hän sanoi, että se voisi vaikuttaa jääkiekkofaneihin, jotka haluavat katsomaan KHL:n pelejä, mutta toisaalta pitää ottaa huomioon Ukrainan tilanne."

Tapahtumaan ylipäätään oltiin tyytyväisiä.
"Kokonaisuudessaan mielikuvani politiikasta on muuttunut parempaan suuntaan. On ollut hyvä päästä katsomaan, mitä täällä oikeasti tehdään, eikä vain olla sen mediasta tulevan kuvan varassa, missä on lähinnä torkkupeittoskandaalit ja muut", pohtii Ida Pajukangas Kiviniityn lukiosta.

"Tämä vastasi odotuksiini. Myöskin tykkäsin siitä, että nuoret pääsivät kysymään kysymyksiä", kertoi oppilasedustaja Oulun vaalipiirin koulusta.
Porista tulevat oppilasedustajat kertoivat tapahtuman jopa ylittäneen odotukset. Tapahtumaa pidettiin hyvin järjestettynä ja mielenkiintoisena.

TEKSTI: Aleksanteri Lindh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti