perjantai 28. maaliskuuta 2014

Nuoret saivat poliitikot kiittelemään kilpaa

Nuorten parlamentin täysistunnon jälkeen Eduskuntatalon Valtiosalissa on innostuneita poliitikkoja. He kiittelevät kilpaa nuorten täysistunnossa esittämiä kysymyksiä.

"Olin oikein innoissani siitä, että sain vastata ilmastolakia koskevaan kysymykseen!" kertoo ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr).
Niinistöstä olisi ollut hauskaa kuulla vielä lisää koulutukseen liittyviä kysymyksiä.
"On tärkeää miettiä, millaista koulutusta ja millaisia taitoja tulevaisuudessa tarvitaan."

Niinistö piti nuorten täysistuntokysymyksiä hyvin ja luontevasti esitettyinä: hän kehuu muutenkin nuoren sukupolven sosiaalisia taitoja ja sanavalmiutta. Koulun pitäisi tukea tämänkaltaisten taitojen oppimista entistä enemmän.
"Pitäisi opettaa enemmän myös median ymmärtämistä. Lisäksi koulun pitäisi antaa nuorille mahdollisuudet innostua ja motivoitua omista jutuistaan."

Kansanedustaja Timo Heinoselle (kok) erityisen iloinen yllätys oli taloutta koskevien kysymysten suuri määrä: esimerkiksi kestävyysvajeesta ja valtion velkaantumisesta oltiin huolissaan. "Tuli paljon hyviä kysymyksiä, tuollaista jää eduskunnan kyselytunneilla kaipaamaan", hän kertoo. Heinosen mukaan monet oppositiopoliitikot ovat usein niin irtaantuneita arjesta, etteivät ymmärrä kysyä olennaisia asioita. Kyse voi olla myös poliittisesta pelistä.

Myös nuoret pitivät pääosin poliitikkojen vastauksista. Ida Pajukangas Kiviniityn lukiosta kertoo nuorten kesätyöpaikoista käydystä keskustelusta:
"Kiva kuulla, että jotain yritetään, vaikka en ole kyllä ihan vakuuttunut siitä, johtaako se mihinkään."

TEKSTI: Reeta Niemonen, KUVA: Somaya Lehtinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti