tiistai 4. maaliskuuta 2014

Merkityksellistä mediaa


Nuorten parlamentin istuntopäivään osallistuu yhteensä reilut 300 nuorta. Mukana on yli sata toimittajaoppilasta, joka on oikeastaan todella iso joukko. Ihan heti en pysty hahmottamaan toista tapahtumaa, joka kokoaisi mukaan näin suuren joukon mediasta ja journalismista innostuneita nuoria.  

Toimittajaoppilaat ovat olleet mukana myös hoitamassa mediasuhteita Kansanedustajat koulussa –teemaviikon tapahtumissa, joten yhteyksiä paikkakunnan medioihin on jo luotu valmiiksi. Toimittajat ja toimittajaoppilaat ovat voineet keskustella hyvistä näkökulmista juttuihin, terävöittäneet sanan säilää mielenkiintoisten artikkeleiden aikaansaamiseksi, käyneet läpi valokuvauksen perusteita ja miettineet haastatteluun valmistautumista. Osa toimittajaoppilaista on mukana myös videokameroiden kanssa ja toteuttavat lehtijutun lisäksi videohaastattelun ainakin oman koulun sivuille ladattavaksi.

Istuntopäivänä nuoret aktiivisina toimijoina valloittavat eduskuntatalon. He tutustuvat oppilasedustajan roolissa valiokuntatyöhön, osa tapaa Euroopan parlamentin puhemiehen Martin Schulzin, raportoivat lehtiin ja muihin medioihin tapahtumasta, kyselevät valioneuvoston jäseniltä merkityksellisistä asioista ja tapaavat kansanedustajia runsain määrin sekä haastattelujen ja vapaamuotoisten keskustelujen merkeissä.

Nuorten parlamentin istuntopäivän kokonaisuuden raportoinnista huolehtii Nuorten ääni –toimitus, joka lähettää tapahtumaan reaaliaikaisesti toimivan nuorista koostuvan toimituksen. Päivän kulkua voi seurata perjantaina 28.3. tämän blogin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti