perjantai 23. maaliskuuta 2018

NÄT:in päivä Nuorten parlamentissa 2018

NÄT Nuorten Ääni -toimitus (NÄT) kävi haastattelemassa Petrus Rauhalaa, joka halusi esittää ministerille kysymyksen, joka ei valitettavasti mennyt läpi. Hänen mielestään muut saivat hyvät ja selkeät vastaukset. Petrus oppi Nuorten parlamentissa, miten valiokunnat toimivat.

NÄT kävi haastattelemassa myös Nuorten parlamentin infon työntekijöitä. Heidän mielestä parasta tapahtumassa olivat täysistunto ja kyselytunti. Nuorten kysymykset olivat ajankohtaisia ja kiinnostavia, ja niiden pohjalta he saivat uusia näkökulmia eri aiheisiin.

Nuorten Ääni -toimituksella on ollut tapahtumarikas päivä. Eetu Vienonen ja Antti Avoranta kokivat oppineensa journalismista. Sen sijaan Nita Koivisto teki uutista Helsingin Sanomiin, ja taustatoimittajana toiminut Viivi Vanhatalo koki joutuneensa juoksemaan. Laura Lehtiölle mielenkiintoista oli puhemies Paula Risikon haastatteleminen, mutta uutispäällikkö Hanna Oskarssonille parasta oli hyvä ryhmähenki. Henni Immonen koki, että täysistunnossa ministerit kuuntelivat nuoria. Enni Rautajoki innostui ensimmäisen uutisensa julkaisusta, ja Aleksanteri Lindh piti monen jutun tuottamasta nautinnosta. Rosa Oskarssonilla oli lopuksi levollinen olo. Kaiken kaikkiaan käteen jäi uusia kokemuksia ja hienoja uutisia.

Kysyimme nuorilta, mitä he ovat tehneet Nuorten parlamentissa.

Antti Avoranta
Enni Rautajoki
Henni Immonen
Tuukka Jaromaa
Viivi Vanhatalo
Jonna Oskarsson
Hanna Oskarsson

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti